Wijkinformatie

De Bomenbuurt wordt bewoond door zo’n 3.000 inwoners en zijn zeer divers.
De buurt is groen en er is zowel nieuw- als oudbouw, wat het heel gezellig maakt.

Plattegrond Bomenbuurt Rijswijk
Het gebied van de Bomenbuurt loopt van:
Lindelaan / hoek Jozef Israëlslaan – tot Haagweg oneven nummers, Kastanjelaan, Dennelaan, Rembrandtkade 192- 292, Rembrandtkade 105 – 177, Sir Winston Churchilllaan / Jozef Israëlslaan / hoek Lindelaan oneven, Hoek Jozef Israëlslaan / Sir Winston Churchilllaan – Haagweg even en oneven, Meidoornstraat, Ieplaan, Otteburgstraat, Kerklaan, Eiklaan, Berkstraat, Verhagen Metmanstraat, Huis te Hoornkade, Acacialaan, Cederlaan, Beuklaan, Thierenskade, Populierlaan, Plataanstraat, Abeelstraat, Sparrelaan, Lijsterbeslaan, Larikslaan, Prunuskade, Magnolialaan

Recreatie
Midden in het hart van de Bomenbuurt ligt de Huis te Hoornpark, die door zowel de kleine- als de oude inwoners goed benut wordt. Eind 2013 zal dit park een herinrichting krijgen en zullen de verouderde speeltoestellen vervangen worden voor nieuwe. Er zullen nieuwe banken komen en zal de grond een drainage krijgen. Na de voltooiing van de werkzaamheden zal het park feestelijk worden geopend.
Het park bied ook de mogelijkheid om buurtfeesten te organiseren.

Wijk- en Speeltuinvereniging
Inter-AmicosInter Amicos is als speeltuinvereniging al meer dan 60 jaar een begrip in de Bomenbuurt van Rijswijk.
Door de jaren heen heeft de vereniging haar activiteiten uitgebreid met activiteiten voor diegenen die het spelen in de speeltuin zijn ontgroeid maar wel bij Inter Amicos een plekje hebben gevonden om samen activiteiten in clubverband te ontplooien.
Naast een mooie groep vrijwilligers die de vereniging draaiende houden met allerlei hand- en spandiensten zijn er ook nu nog verschillende clubjes actief. Biljarten op maandagavond en dinsdagmiddag en klaverjassen op de donderdagavond zijn daar goede voorbeelden van.
Meer informatie over Inter Amicos vind u hier.

Naast Inter Amicos hebben we Buvelio als speeltuinvereniging. Deze kunt u vinden aan de Willem van Rijswijckstr 7b.

Scholen
Desondanks ze niet binnen de grenzen van de Bomenbuurt vallen hebben wij een cluster aan scholen in de buurt. Veel van de kinderen uit de Bomenbuurt zitten dan ook op een van deze scholen als de Godfried Bomansschool (40 jaar), de Prisma en J.H. Snijdersschool die in 2014 60 jaar bestaat.
De brede school in het Rembrandtkwartier komt op de locatie van de huidige ‘scholendriehoek’. Dat is de plek waar nu de Godfried Bomansschool, de J.H. Snijdersschool en Daltonschool ’t Prisma staan.
Dit project zal spoedig vorm gaan krijgen. Voor meer informatie wil ik u graag verwijzen naar de volgende website.

Sport
Veel mensen doen tegenwoordig aan hardlopen en gebruiken de paden van de Vliet als startpunt.
Maar zoals bij de scholen ligt aan de Jacob van Offwegenlaan de van Zwedenzaal.
Hier zitten ondermeer Volleybalvereninging Inter Rijswijk, Badmintonclub BC Randstad en Basketbalvereniging Lokomotief.