In een schone straat… Begint het nieuwe jaar mooier!

schone straatOud & Nieuw zit er weer aan te komen en dat betekent feest. Aftellen, proosten en dan snel naar buiten. Honderduizendklappers worden afgestoken en megavuurpijlen versieren de lucht. Helaas is nieuwjaarsdag iets minder mooi om naar te kijken. De hele straat is bezaaid met rode snippers, pijlen, verpakkingen en andere vuurwerkresten. Dit is natuurlijk niet te voorkomen, maar opruimen kun je het wel.

Met dit voornemen willen wij, bewoners van onze Bomenbuurt, het nieuwe jaar met een schone en veilige straat beginnen. Daarom roepen wij graag iedereen op om op vrijdag 2 januari 2015 van 10:00 tot 12:00 uur gezamenlijk de bezems op te pakken en het nog liggende vuurwerkafval op te ruimen. We voorkomen hiermee dat ‘kleine’ kinderen met gevaarlijk vuurwerk gaan spelen en dat resten vuurwerk nog maanden op straat zwerven.

We zullen verzamelen bij de Speelplek aan de Lijsterbeslaan/Populierlaan om gezamenlijk aan de slag te gaan. Schoonmaken van de eigen straat mag natuurlijk ook, meld dit dan ook even bij de werkgroep zodat wij u eventueel kunnen voorzien van een vuurwerkafvalzak, waar wij er 250 tot onze beschikking hebben.

U kunt zich voor deze schoonmaakactie aanmelden bij de werkgroep Zwerfvuil Bomenbuurt via: info@bomenbuurt-rijswijk.nl onder vermelding van: Naam, Straat, e-mailadres.

Samen kunnen we met deze schoonmaakactie voorkomen dat afgestoken vuurwerk zwerfvuil wordt!

Graag tot ziens op vrijdag 2 januari

Werkgroep Zwerfvuil Bomenbuurt