Buurt Bestuurt Bomenbuurt

Sinds deze week zijn wij gestart met de Buurt Bestuurt Bomenbuurt.
Buurt bestuurt heeft als doel om uw buurt te verbeteren. Het is tenslotte belangrijk dat u zich prettig voelt in uw woonomgeving. Daarnaast willen de politie en de gemeente die dingen doen die u belangrijk vindt. Zij willen hun beschikbare uren beter en effectiever inzetten.

Een nieuwe manier van samenwerken aan uw buurt
Buurt Bestuurt is een nieuwe manier van werken waarbij u samen met de politie, gemeente en de woningcorporaties bepaalt welke problemen in uw wijk als eerste moeten worden aangepakt. Het gaat dan vooral om ergernissen op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. U geeft via een enquête aan wat de problemen zijn. Een panel van wijkbewoners (buurtpanel) en de professionals bepalen vervolgens wat zij gezamenlijk kunnen doen om die problemen op te lossen of te verminderen. Ook wordt gekeken wat u als bewoner zelf kunt bijdragen.

Buurtpanel
Het buurtpanel van de Bomenbuurt richt zich op de uitwerking van de enquêtes en de verdere uitvoering van acties en oplossingen met professionals en bewoners voor de door u aangegeven problemen. Zij zijn het aanspreekpunt voor de buurt. Ook meedoen? Wij zoeken nog bewoners die mee willen denken en werken aan buurt bestuurt. Aanmelden is mogelijk via de enquête. Wij nemen dan contact met u op!

Enquête
Om te weten te komen welke onderwerpen er leven in de buurt en welke problemen
er spelen vragen wij u om hiervoor een enquête in te vullen. Inleveren kan tot
uiterlijk 1 juli 2014 via de link: www.bomenbuurt-rijswijk.nl/enquete.

Als dank voor uw bijdrage verloten we onder alle inzendingen 3 leuke attenties.

Geen internet? U kunt de enquête ook afhalen bij Speeltuinvereniging Inter Amicos aan de Handelskade 2A (open op werkdagen van 14 tot 17 uur) en bij Fysio Kerklaan, Kerklaan 242 (op werkdagen tussen 9 en 16 uur). Vergeet dan niet uw telefoon-nummer te vermelden indien u deel wilt nemen aan buurt bestuurt of in aanmerking wilt komen voor de attentie.

Wij hopen dat u ons helpt met het verbeteren van de wijk en dat we over een aantal maanden succesvol kunnen terugkijken op de samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Het buurtpanel Buurt Bestuurt Bomenbuurt